sábado, 25 de julio de 2015

COGOMBRES EN SALMORRA / PEPINOS EN SALMUERA




Per a la seua elaboraciò necessitarem:

Ingredients 

1 Kg. Cogombres frescos 

Salmorra  (40 gr de sal per cada litre d'aigua) 

1 dent d'All 

2 fulls de Llorer 

Uns grans de pebre negres 

Fulles fresques o llavors d'Anet (optatiu) 

Uns pàmpols (ajuden a mantindre ferm el cogombre) 

Procediment: 

Es neteja els cogombres amb un drap humit, sense llavar-los. 

Es prepara la salmorra amb l'aigua sense clor i la sal. Es col·loquen els cogombres en un recipient de vidre (esterilitzat) o un altre recipient apropiat perquè queden totalment submergits per la salmorra i es cobrixen amb la salmorra FREDA. 

Agregar l'all, els fulls de llorer i l'anet a mesura que anem col·locant els cogombres. 

Acabar col·locant els dos pàmpols, que tenen la propietat de mantindre més ferm la pell del cogombre. Perquè els cogombres han de quedar totalment tapats de líquid. 

A mesura que passen els dies veurem que els cogombres es van enfosquint tendint a vert oliva. A l'hivern açò succeirà als 7 dies aproximadament. En este punt els cogombres s'hauran fet agres que és el que preteníem i ja estan preparats per a menjar.

A l'estiu cal posar-los en la nevera.


PEPINOS EN SALMUERA 

Para su elaboración necesitaremos:

Ingredientes

1 Kg. Pepinos frescos 

Salmuera  (40 gr de sal por cada litro de agua) 

1 diente de Ajo 

2 hojas de Laurel 

Unos granos de pimienta negra 

Hojas frescas o semillas de Eneldo (optativo) 

Unas hojas de parra (ayudan a mantener firme el pepino) 

Procedimiento: 

Se limpia los pepinos con un trapo húmedo, sin lavarlos. 

Se prepara la salmuera con el agua sin cloro y la sal. Se colocan los pepinos en un recipiente de vidrio (esterilizado) u otro recipiente apropiado para que queden totalmente sumergidos por la salmuera y se cubren con la salmuera FRIA. 

Agregar el ajo, las hojas de laurel y el eneldo a medida que vamos colocando los pepinos. 

Terminar colocando las dos hojas de parra, esta tiene la propiedad de mantener más firme la piel del pepino. 

Para que los pepinos deben quedar totalmente tapados de líquido. 

A medida que pasan los días veremos que los pepinos se van oscureciendo tendiendo a verde oliva. En invierno esto sucederá a los 7 días aproximadamente. En este punto los pepinos se habrán hecho agrios que es lo que pretendíamos y ya están listos para comer. 

En verano hay que ponerlos en la nevera.