lunes, 2 de noviembre de 2015

ALL I OLI / ALIOLI


Foto Fufosa

En el morter, pelar i llevar el germen, picar les dents d'all bé fins amb un poc de sal i afegir dos gotes de suc de llima -opcional-, esperar llavors almenys tres minuts perquè facilite el procés de lligat. Passat el temps, en el morter vas donant voltes en el mateix sentit i sense parar, quan comence a lligar et van tirant un fil d'oli d'oliva sense parar de fer-ho, mirant de que lligue tot i sense parar tampoc de remoure i veuràs com va creixent. Com més oli més quantitat d'aliolli t'eixirà. 

L'allioli mai porta rovell d'ou perquè llavors es convertiria en una MAIONESA. Per a fer-la poses les dents d'alls -o no-, la sal, el rovell d'ou i la quantitat d'oli necessària per a la quantitat que vullgues fer. Deposites les aspes en el fons, li dónes a la batedora en la seua postura lenta i a poc a poc vas alçant el braç fins a traure-ho. El rovell d'ou ha d'estar a temperatura ambient, mai freda de la nevera, si no, se't tallarà i no quallarà.ALIOLI 

En el mortero, pelar y quitar el germen, picar los dientes de ajo bien finos con un poco de sal y añadir dos gotas de zumo de limón –opcional-, esperar entonces al menos tres minutos para que facilite el proceso de ligado. Pasado el tiempo, en el almirez vas dando vueltas en el mismo sentido y sin parar, cuando empiece a ligar te van echando un hilo de aceite de oliva sin parar de hacerlo, mirando que ligue todo y sin parar tampoco de remover y verás cómo va creciendo. Como más aceite más cantidad de aliolli te saldrá. 

El alioli nunca lleva yema de huevo pues entonces se convertiría en una MAYONESA. Para hacerla pones los dientes de ajos -o no-, la sal, la yema de huevo y la cantidad de aceite necesaria para la cantidad que quieras hacer. Depositas las aspas en el fondo, le das a la batidora en su postura lenta y poco a poco vas levantando el brazo hasta sacarlo. La yema de huevo debe estar a temperatura ambiente, nunca fría de la nevera, si no, se te cortará y no cuajará.