viernes, 2 de septiembre de 2016

MELMELADA DE MORES SILVESTRES / MERMELADA DE MORAS SILVESTRES.




Fotos i recepta de José Antonio Galiana Torres

Perquè si vols melmelada amb fruita, sense espesantes, colorants, conservants, gelificantes i acidulants, i algunes coses més, caldrà anar a per mores silvestres, estem en temporada. 

Mores i sucre 

60% fruita 40% sucre. 


Deixarem bullir diverses vegades en tres dies (a foc molt lent, removent perquè no se'ns apegue i deixant refredar cada vegada) i obtindrem el punt ideal per a fer una melmelada que ens aguantara diversos anys en conserva, sense afegir cap tipus de conservant. 


Bots nets i esterilitzats, i no reutilitzats, açò és important.


Els omplirem amb la melmelada molt calenta i els col·locarem boca per avall. 


Una vegada freds, els he netejat amb aigua davall l'aixeta, ja que em va poder caure quelcom de melmelada a l'omplir-los. 


Llest! ...ya tenim una bona quantitat de melmelada per a compartir amb la nostra família i amics. 

Després de la primera cocció es pot passar per un bon colador (xinés) per a llevar-li les diminutes llavors que per a alguns són molestes


MERMELADA DE MORAS SILVESTRES.

Fotos y receta de José Antonio Galiana Torres

Pues si quieres mermelada con fruta, sin espesantes, colorantes, conservantes, gelificantes y acidulantes, y algunas cosas más, habrá que ir a por moras silvestres, estamos en temporada. 

Moras y azúcar

60% fruta 40% azúcar.

Dejaremos hervir varias veces en tres días (a fuego muy lento, removiendo para que no se nos pegue y dejando enfriar cada vez) y obtendremos el punto ideal para hacer una mermelada que nos aguantara varios años en conserva, sin añadir ningún tipo de conservante.

Botes limpios y esterilizados, y no reutilizados, esto es importante

Los llenaremos con la mermelada muy caliente y los colocaremos boca abajo.

Una vez fríos, los he limpiado con agua bajo el grifo, ya que me pudo caer algo de mermelada al rellenarlos.

¡Listo!...ya tenemos una buena cantidad de mermelada para compartir con nuestra familia y amigos.

Después de la primera cocción se puede pasar por un buen colador (chino) para quitarle las diminutas pepitas que para algunos son molestas.